Knjižna polica

knjigeKako prezimimo lončnice

Alice in Brian McGowan, v prevodu pri Založbi Cangura
Izšel je še en odličen priročnik za vse navdušence nad bolj eksotičnimi rastlinami oz. vsemi okrasnicami, ki pri nas žal ne morejo prezimiti kar na vrtu. Za preživetje teh rastlin preko zime ni nujno samo, da jih umaknemo iz vrta, temveč jim moramo v zimskem času nameniti tudi ustrezen prostor, v katerem se bodo dobro počutile. In v knjigi najdemo prav vse potrebne informacije kako in kje poskrbimo za te rastline.
Knjiga je razdeljena na tri dele, pri čemer so v prvem kot skupina predstavljene rastline, ki pri nas niso prezimno trdne. Ta del knjige nas uvede v problematiko prezimitve rastlin. V drugem pa knjiga že pridobi na globini, saj so zelo dobro predstavljene vse možne kombinacije temperatur, svetlobe in vlage, ki pridejo v poštev za prezimitev rastlin. Poleg prostorov za prezimitev pa je podrobno opisan tudi sam postopek prezimitve tako, da bo pri tem uspešen tako izkušen vrtnar kot tudi vrtnar začetnik. Da pa se morda pri vaših rastlinah vseeno ne bi narobe odločili, nam pomaga tretji del knjige, ki je oblikovan v razširjen spisek rastlin. Pri vsaki je podana minimalna temperatura, ki jo rastlina prenese, optimalni pogoji za prezimitev, način kako jo razmnožimo in še morebitni škodljivci, s katerimi se lahko srečamo tekom prezimitve.
Knjiga “Kako prezimimo lončnice” je tako celovit pregled te tematike in nam poda vse potrebne informacije, da poskrbite za svoje rastline preko hladnega dela leta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja