| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
quo_vadis
Pridružen/-a: Sre Dec 2007 18:07 Prispevkov: 45 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: Cyrtanthus brachyscyphus - Ognjena lilija |
|
|
Posejala sem seme Ognjene lilije. V mesecu dni po stratifikaciji mi je vzklilo 11 semen. Sejanci so veliki od 2cm do 4 cm, v obliki tanke bilke in trenutno rastejo precej počasi ter jih še ne upam presaditi. Zdi se mi, da so v najbolj občutljivi fazi in, ko bi lahko hitro šlo kaj narobe.
Ker nikjer ne najdem podatka, pri kakšni velikosti lahko sejance presadim, vas prosim, da mi posredujete kakšno vašo izkušnjo.
Pozdrav! _________________ Želim vam prijazen dan!
http://quovadis.moj-album.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AdPartner Sponsor

|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 10:12 pm Naslov sporočila: Reklama |
|
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matevzl
Pridružen/-a: Tor Okt 2007 19:10 Prispevkov: 38
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2008 6:35 pm Naslov sporočila: Ognjena lilija - Cyrtanthus |
|
|
Sam nimam izkušenj z ognjeno lilijo, vendar sem našel več nasvetov, ki vsi priporočajo, da se rastlinice presaja šele v drugem letu rasti.
Kljub vsemu sem tudi sam že sadil majhne vitezove zvezde, ki sem jih vzgojil iz čebulic takoj, ko so se oblikovale majhne rastline. Morda je samo lažje, ker je zraven še ostanek materinske čebulice in lažje kje primeš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
quo_vadis
Pridružen/-a: Sre Dec 2007 18:07 Prispevkov: 45 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Mar 28, 2008 4:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovor, matevzl!
Glede na to, da sem seme posejala v manjšo plastično posodo, jih bom vsekakor morala presaditi prej. Kakšen mesec bom še počakala, da pomlad vzpodbudi rast in sejance okrepi, potem pa jih bom presadila v stalno korito.
Nujno je tudi, da jih takrat presadim v pravilno pripravljen substrat. Kar močno se mi zdi, da mi jih bo uspelo pripraviti do cvetenja, pa četudi šele drugo leto ali celo kasneje. _________________ Želim vam prijazen dan!
http://quovadis.moj-album.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|