Pogoji uporabe

Pravilnik o spletnih piškotkih (cookies)

Ta pravilnik podrobno opredeljuje, kako spletna stran okusnivrt.com uporablja piškotke in piškotkom podobne datoteke.

Kaj so piškotki (cookies)?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave (računalnik, itd.) uporabnika, s katerimi le-ti dostopajo do spletne strani z namenom prepoznavanja posameznih naprav oz. uporabnikovih želja. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni za delovanje spletne strani okusnivrt.com?

1. Lastni piškotki

Na spletni strani okrasnivrt.com ne uporabljamo lastnih piškotkov.

2. Piškotki zunanjih spletnih strani

Piškotki zunanjih spletnih strani so piškotki podjetja Google, katerega kodo uporabljamo za beleženje statistike obiskov. Njihovi piškotki beležijo podatke o vrsti operacijskega sistema, brskalnika in ogledanih straneh znotraj spletnega mesta okrasnivrt.com.
V skladu s stališčem informacijske pooblaščenke so ti piškotki uvrščeni kot neinvazivni, saj podjetju Google ne dovoljujemo razpolaganja z njimi za njihovo lastno obdelavo:

“Kot je pojasnjeno v smernicah, kadar spletno mesto s svojimi lastnimi piškotki analizira dogajanje za svoj namen, taki analitični piškotki ne pomenijo nesorazmernega posega v zasebnost uporabnikov. Spletna stran lahko uporablja tudi storitev pogodbenega partnerja, vendar ta ne sme zbranih podatkov uporabljati za svoje namene. V primeru, da Google Analytics omogoča tak način delovanja (pozorno je potrebno preveriti politike zasebnosti in natančne pogoje uporabe storitve!), potem lahko tako uporabo smatramo kot relativno nizko-invazivno v smislu zasebnosti.”

Celotno besedilo na spletni strani informacijske pooblaščenke

Dodatno na spletni strani uporabljamo tudi piškotke podjetja Google, ki na spletni strani okusnivrt.com pozicionira spletne oglase. Omenjeni piškotki spadajo v kategorijo piškotkov, za katere je po novi evropski zakonodaji potrebno pridobiti potrditev uporabnika. Nastavljeni so lahko iz različnih domen, vključno z google.com, doubleclick.net, invitemedia.com, admeld.com, googlesyndication.com in googleadservices.com. Ker so spletni oglasi vir dohodka, s katerim je omogočen obstoj spletne strani okrasnivrt.com, vas prosimo, da uporabo teh piškotkov dovolite.

Več o piškotitkih in oglaševanju lahko preberete na domači spletni strani podjetja Google.

Varstvo zasebnih podatkov

Vaša zasebnost je pri nas varna. Upravitelj spletne trgovine okrasnivrt.com je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Podatki, ki se zbirajo ob naročevanju na novice so:
– naslov elektronske pošte.
Vsi omenjeni osebni podatki se na strežniku okrasnivrt.com shranjujejo trajno. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se poskusih nedovoljene prijave zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice ter piškotki sistema Google Analytics za analizo obiskov spletnega mesta, ki so anonimni. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za določen čas (glej zgoraj).

Upravitelj spletne trgovine okusnivrt.com podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Svojo odločitev glede naročnine na novice in s tem hranjenje vaših osebnih podatkov lahko v vsakem trenutku spremenite preko povezav v sporočilih prejetih po elektronski pošti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja